×

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla sivuston käyttöä, hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja »

Toni Piispanen

Herbalifen sponsoroima ratakelaaja Toni Piispanen kertaa innostuvansa kilpailuissa noin 20 metrin kohdalla. Miksi? “Koska siinä vaiheessa huomaan useimmiten kilpakumppaneideni jäävän taakseni”, hän kertoo. Voittajan asenne, valtava sisu ja optimismi ovat auttaneet Piispasen urheilun huipulle ja hänen tähän asti suurimpaan saavutukseensa, voittoon Lontoon paralympialaisissa vuonna 2012. Matka yhdeksi Suomen ansioituneimmista urheilijoista on ollut täynnä uskomattomia haasteita ja kovaa työtä.

Vuonna 1993 Piispanen sai karate-esityksessä selkäydinvamman, jonka vuoksi hän halvaantui. Tämä ei kuitenkaan pysäyttänyt Tonia, vaan hän vaihtoi karaten pyörätuolirugbyyn ja kilpaili lajissa menestyksekkäästi 15 vuoden ajan. Aggressiivinen laji on saanut vaikutteita amerikkalaisesta jalkapallosta, rugbysta, koripallosta ja jääkiekosta. Se on hyvin taktinen kontaktilaji, joka on suunniteltu pyörätuolia käyttäville henkilöille, joilla on rajoituksia myös käsien toimintakyvyssä. Vuonna 2008 Piispanen kaipasi jälleen uusia haasteita ja aloitti ratakelauksen.

“Lajin pariin minut veti se, että olin aina ollut nopea ja minulla oli suuria unelmia”, hän sanoo. “Pääsin kokeilemaan ratakelausta pelatessani rugbya ja ymmärsin, että jos omistautuisin sille kokoaikaisesti, voisin olla siinä maailman paras. Se motivoi minua yhä.” Motivaatio on ratakelauksessa tärkein tekijä, sillä lajiin sisältyy lukuisia haasteita. ”Voima on osattava saada irti kehosta kohdistaen se oikeaan suuntaan”, hän kertoo. “Tämän saavuttamiseksi on harjoiteltava useita tuhansia tunteja. Urheilijan on myös voitava sopeutua kaikenlaisiin sääolosuhteisiin, kuten sateeseen ja tuuleen ja käytettävä olosuhteiden vaatimia varusteita.”

Piispasen harjoittelussa ja suorituksissa avainasemassa on korkealaatuinen ravitsemus. Onnettomuudesta lähtien hän on tarkkaillut ravinnosta saamaansa kalorimäärää. Aloitettuaan jälleen kilpailemisen hän ymmärsi, että ammattilaistasolla hänen oli saatava ravitsemuksestaan enemmän irti.

“Voidakseni harjoitella tarpeeksi paljon, minun on koko ajan noudatettava terveellisiä elämäntapoja”, Piispanen kertoo. “Myös harjoittelun jälkeinen palautuminen on hyvin tärkeää, jotta voisin tuntea itseni vahvaksi aloittaessani seuraavan harjoituksen.” Saatavilla olevista monen eri valmistajan ravintolisistä Piispanen valitsee Herbalifen®, koska hän luottaa Herbalife-tuotteiden kykyyn antaa lisäpuhtia suoritukseen ja koska ne maistuvat hyvältä.

Herbalife24®-tuotteet ovat myös itsenäisen yhdysvaltalaisen NSF-laboratorion testaamia. NSF Certified for Sport® -merkintä Herbalife®-tuotteissa takaa, että ne ovat läpikäyneet tiukan tarkastusprosessin, jolloin on erittäin epätodennäköistä, että ne sisältävät kiellettyjä aineita.

Piispanen aloittaa jokaisen päivänsä ravitsevalla vaniljan makuisella Herbalife® Formula 1 -pirtelöllä. Hän käyttää useita Herbalife24®-tuotteita aina harjoittelu- ja kilpailutilanteen mukaan. Hän pitää erityisen paljon Herbalife24® Restore -tuotteesta. “Restore auttaa vastustamaan harjoittelun aiheuttamaa tulehdusta ja tunnen kehoni palautuneen hyvin harjoittelua seuraavana päivänä”, hän kertoo. Piispanen käyttää päivittäin ravitsemuksensa tukena myös Herbalife® Formula 2 Multivitamin Complex -monivitamiinivalmistetta.

Herbalife on sponsoroinut Toni Piispasta vuodesta 2013 lähtien ja Piispanen on kerta toisensa jälkeen osoittanut olevansa ainutlaatuinen Herbalife-brändin sanansaattaja. Hän tuo aktiivisesti esiin suhteensa Herbalifeen ja antaa brändille näkyvyyttä niin kotimaisten kuin ulkomaistenkin urheilun ystävien joukossa. Herbalife on ylpeä voidessaan tukea Tonia matkalla tämän huimimpiin tavoitteisiin.

“Herbalife on vahva ravitsemuksellinen voima suoritusteni takana”, hän sanoo. “He varmistavat sen, että minulla on hyvät mahdollisuudet voittaa toinen kultamitalini.”

Facebook

Instagram